Eski ilkokul öğretmeni fare vebasıyla mücadele edecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Başlangıçta Harlem’e odaklanılır

New York’un yeni “fare çariçesi”: İlkokul öğretmeni fare vebasıyla savaşacak

Sıçanlar New York’u sıkı sıkıya kontrolleri altına almış durumda.

© Kaynak: Charlie Hamilton James

Sıçanlar New York’u sıkı sıkıya sardı: Her yerdeler – geçen yıl üç milyondan fazla görüldü – ve onları durduracak hiçbir şey yok. Şimdi şehir tüm umutlarını, “kemirgen azaltma direktörü” olarak şehri farelerden kurtarmaya kararlı, tüm insanların eski bir ilkokul öğretmeni olan Kathleen Corradi’ye bağlamaktadır.

NEW YORK (AP) – New York’ta milyonlarca fareyi kontrol etmek artık eski bir ilkokul öğretmeninin elinde. Belediye Başkanı Eric Adams Çarşamba günü Kathleen Corradi’yi ABD metropolünün yeni “fare kraliçesi” olarak sundu ve kendisi için “kemirgen azaltma direktörü” pozisyonu ilk kez yaratıldı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Corradi, fare vebasına karşı savaşı kontrol altına almaya kararlıydı – ondan önce hiçbir Fare Çarı’nın yapamadığı bir şeydi bu. Bununla birlikte, iş tanımına yabancıydı, çünkü açıkça “öldürme içgüdülerine” sahip, yığınlarca fareyi öldürebilecek “kana susamış” bir kişi arıyorlardı.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Corradi, Harlem parkındaki lansmanda “İş ilanını ilk gördüğümde gerçek olup olmadığından emin değildim,” dedi. “‘Kana susamış’ bir iş tanımında görebileceğiniz bir kelime değil ve kesinlikle kendimi tanımlamak için kullanacağım bir kelime değil.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Fare vebası, New York şehrinin sorunları listesinde suç, evsizlik ve yüksek kiraların yanında yer alıyor. Ne tuzaklar ne de zehir kemirgen sayısını azaltmadı, 2022’de 3,2 milyon görüldüğü bildirildi. Kendisi de Şubat ayında Brooklyn’de sahibi olduğu bir evde fare istilası nedeniyle para cezasına çarptırılan Adams, “Fareler akıllıdır, dayanıklıdır” dedi.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Podcast’i Alın, makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Corradi, Harlem’de işe başlamak istiyor. Orada bir “fare azaltma bölgesi” oluşturulacak ve “fare azaltma planı” için 3,5 milyon dolar mevcut. Harlem’de geliştirilen stratejiler işe yararsa şehrin diğer bölgelerine de yayılacak. Corradi, “Beni çok ve çok daha az fare göreceksin,” diye söz verdi.

Haberler/AP