Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek)

Felaket

New member
Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 2 çay bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı)
Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
  2. daha sonra damla çikolata hariç öbür tüm materyaller eklenir, tekrar çırpılır.
  3. Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra damla çikolatalar eklenir ve spatulayla karıştırılır.
  4. Yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza evvelde ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
  5. Kekimiz piştikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Damla çikolata aslında katılmıyor isterseniz benim üzere katabilirsiniz.

Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst