Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 2 çay bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- daha sonra damla çikolata hariç öbür tüm materyaller eklenir, tekrar çırpılır.
- Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra damla çikolatalar eklenir ve spatulayla karıştırılır.
- Yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza evvelde ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
- Kekimiz piştikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Erzurum Yöresine İlişkin Pağaç (Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı