Erikli Kek

Felaket

New member
Erikli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 180 gram şeker
  • 180 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 500 gram un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 600-700 gram kadar erik
Erikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Erikler taze ise ikiye bölüp çekirdeğini çıkaralım ve eriklerin yarısını küp küp doğrayın.
  2. Şeker, tereyağını ve vanilya şekerini çırpalım.
  3. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Un ve kabartma tozunu tahta bir kaşık ile yavaşça hamura yedirelim.Sert bir hamur olacak lakin içine artık yoğurdumuzu ekleyince yumuşucak.
  5. Küp küp doğradığınız erikleri hamura ekleyelim.
  6. Hamurumuzu yağlanmış bir kek kalıbına dökelim.
  7. Üzerine kalan erikleri biraz bastırarak dizelim.
  8. 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. Yaklaşık 60-90 dakika kadar pişebilir. Ortada denetim edin üzeri kızarınca ve içine bir çubuk ile batırdığınızda hamur yapışıp kalmıyorsa pişmiş demektir.
  9. İstek üzerine kekimiz soğuduktan daha sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.Not: birebir keki armut, böğürtlen, şeftali, kayısı yahut çilek üzere meyvelerle de yapabilirsiniz.
Erikli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst