Erikli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 180 gram şeker
- 180 gram tereyağı
- 4 adet yumurta
- 500 gram un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 600-700 gram kadar erik
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikler taze ise ikiye bölüp çekirdeğini çıkaralım ve eriklerin yarısını küp küp doğrayın.
- Şeker, tereyağını ve vanilya şekerini çırpalım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu tahta bir kaşık ile yavaşça hamura yedirelim.Sert bir hamur olacak lakin içine artık yoğurdumuzu ekleyince yumuşucak.
- Küp küp doğradığınız erikleri hamura ekleyelim.
- Hamurumuzu yağlanmış bir kek kalıbına dökelim.
- Üzerine kalan erikleri biraz bastırarak dizelim.
- 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. Yaklaşık 60-90 dakika kadar pişebilir. Ortada denetim edin üzeri kızarınca ve içine bir çubuk ile batırdığınızda hamur yapışıp kalmıyorsa pişmiş demektir.
- İstek üzerine kekimiz soğuduktan daha sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.Not: birebir keki armut, böğürtlen, şeftali, kayısı yahut çilek üzere meyvelerle de yapabilirsiniz.