Enfes Mesken Baklavası (Merdaneyle Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- Yarım paket ( 10 gr ) yaş maya
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- 5 su bardağı un
- 100 gr tereyağ
- 150 gr tereyağ
- 300 gr ceviz
- Buğday yahut mısır nişastası
- 5 su bardağı şeker
- 5 buçuk su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yarım paket yaş mayayı bir bardak ılık su ile maya eriyene kadar karıştırıyoruz. daha sonra zeytinyağını ekliyoruz.
- sonrasındasında yumurta,sirke ve tuzu ekliyoruz.
- 5 su bardağı unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hazır olan hamuru 28 tane eşit beze biçiminde hazır ediyoruz.
- Arasına serpmek için kullanacağımız tereyağını eritiyoruz.
- 7 bezeyi nisastayla bir arada fincan tabağı büyüklüğünde merdaneyle açıyoruz üst üste koyup bir de tepsi boyutunca açıyoruz ve tepsiye ekleyip üzerine tereyağını güzelce sürüyoruz.
- Aynı biçimde tekrar 7 bezeyi de yapıyoruz. Çokça yağ üzerine sürüyoruz.
- Ben içine cevizleri ufalayıp ekledim ancak siz isteğe bağlı olarak fıstık fındık yahut ceviz karışık da kullanabilirsiniz.
- Ortaya içimizi koyduk artık bir daha 7 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz üst üste koyup tekrar açıyoruz.
- Tereyağını bir daha üzerine sürüyoruz.
- Son 7 bezeyi de birebir biçimde yapıyoruz.
- Toplam 28 katlı bir baklava elde etmiş oluyorsunuz.
- Kenarlarda fazla kalan hamuru bıçakla alabilirsiniz.
- Ben üzerini yağlamadan klasik baklava dilimi formunda kestim. Sizde istediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
- Kalan yağın hepsini en üste sürüyoruz.
- 180 derece de 40 dk kadar pişiriyoruz. ( fırının pişirme suratına da bağlı).
- Şerbet materyallerini tencereye alıp ocağa koyun kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatalım. Şerbetin kıvamı kalın olacak.
- Sıcak şerbeti nar üzere kızarmış sıcak baklavanın üzerine döküyoruz.
- Kesinlikle üzerini örtmeyin baklavanın hamurlaşmaması için. Herkese afiyet olsun ????.