Enfes Mesken Baklavası (Merdaneyle Çok Kolay)

Felaket

New member
Enfes Mesken Baklavası (Merdaneyle Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım paket ( 10 gr ) yaş maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 5 su bardağı un
Arasına serpmek için;

  • 100 gr tereyağ
En üstü için;

  • 150 gr tereyağ
İç gereci için;

  • 300 gr ceviz
Açmak için ;

  • Buğday yahut mısır nişastası
Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 buçuk su bardağı su
Enfes Mesken Baklavası (Merdaneyle Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yarım paket yaş mayayı bir bardak ılık su ile maya eriyene kadar karıştırıyoruz. daha sonra zeytinyağını ekliyoruz.
  2. sonrasındasında yumurta,sirke ve tuzu ekliyoruz.
  3. 5 su bardağı unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Hazır olan hamuru 28 tane eşit beze biçiminde hazır ediyoruz.
  5. Arasına serpmek için kullanacağımız tereyağını eritiyoruz.
  6. 7 bezeyi nisastayla bir arada fincan tabağı büyüklüğünde merdaneyle açıyoruz üst üste koyup bir de tepsi boyutunca açıyoruz ve tepsiye ekleyip üzerine tereyağını güzelce sürüyoruz.
  7. Aynı biçimde tekrar 7 bezeyi de yapıyoruz. Çokça yağ üzerine sürüyoruz.
  8. Ben içine cevizleri ufalayıp ekledim ancak siz isteğe bağlı olarak fıstık fındık yahut ceviz karışık da kullanabilirsiniz.
  9. Ortaya içimizi koyduk artık bir daha 7 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz üst üste koyup tekrar açıyoruz.
  10. Tereyağını bir daha üzerine sürüyoruz.
  11. Son 7 bezeyi de birebir biçimde yapıyoruz.
  12. Toplam 28 katlı bir baklava elde etmiş oluyorsunuz.
  13. Kenarlarda fazla kalan hamuru bıçakla alabilirsiniz.
  14. Ben üzerini yağlamadan klasik baklava dilimi formunda kestim. Sizde istediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
  15. Kalan yağın hepsini en üste sürüyoruz.
  16. 180 derece de 40 dk kadar pişiriyoruz. ( fırının pişirme suratına da bağlı).
  17. Şerbet materyallerini tencereye alıp ocağa koyun kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatalım. Şerbetin kıvamı kalın olacak.
  18. Sıcak şerbeti nar üzere kızarmış sıcak baklavanın üzerine döküyoruz.
  19. Kesinlikle üzerini örtmeyin baklavanın hamurlaşmaması için. Herkese afiyet olsun ????.
Enfes Konut Baklavası (Merdaneyle Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst