Enfes Kıvamlı Starbuks Brownisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes Kıvamlı Starbuks Brownisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram bitter çikolata ben 100 gram sütlü kullandım markası da callebaut tercih ettim
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
- 1 su bardağı vişne
- Oreo bisküvi (Şart değil)
- 1/2 (yarım) (Yarım) çay bardağı ceviz kırığı isterseniz arttırabilirsiniz.
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritin, yanmasın lakin dikkat edin ve ocaktan alarak çikolataları içine ek edin ve erişene kadar karıştırın.
- Yumurtaları çırpma kabına alın ve kısa bir süre çırptıktan daha sonra toz şekeri ekleyin, 5-10 dakika ortası beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
- İlk sıcaklığı çıkmış olan çikolata tereyağı karışımını da, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin ve karışana kadar çırpın.
- En son un, tuz ve vanilya eğini yapın ben elekle karıştırarak yaptım hepsini eledim ve yalnızca karışacak kadar fazlaca kısa bir süre çırpın ve mikseri kapatın (Kesinlikle uzun mühlet çırpmayın söner, ben spatula ile iç dış yaptım)
- cevizi de ekleyerek, spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına (ben küçük uzunluk kare borcam kullandım, 22 x 22 cm) brownie hamurunu dökün ve üzerine vişneleri ve oreo bisküvileri bastırmadan dizin ve yine ceviz serpin.
- Önceden 165 dereceye ısınmış fırında, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Nefis brownie’miz servise hazır. Afiyet olsun.
Enfes Kıvamlı Starbuks Brownisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı