Enfes Çikolatalı Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı yavaşça iri çekilmiş fındık (isteğe gore)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 125 gram tereyağ
- 1 paket krema (200 ml )
- 200 gram çikolata ( sütlü + bitter )
- 6/7 adet çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdımızı yerleştirelim.
- Kenarlarını sıvı yağ sürüp yağlı kağıtla kaplayalım. Kenara alalım.
- Bisküvilerimizi bir kaba alalım irili ufaklı kıralım.
- Üzerine fındık döküp karıştıralım.
- Sosu için öteki bir kaba kakao ve şekeri alıp karıştıralım kenara alalım.
- Küçük bir tencereye sütü ve yağımızı alalım eritelim.
- Eridikten daha sonra bu karışımı şekerli kakaolu karışımın içine boşaltıp şeker eriyene kadar çırpıcıyla çırpalım.
- Bu karışımı da bisküvilerin üzerine dökelim ve karıştıralım.
- Bu bisküvili karışımımızı kalbımıza dökelim kaşık sayesinde üzerini bastırarak düzeltelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim.
- Ganaj için ocağımıza kremamızı alalım kaynamacak biçimde ısıtalım ve çikolatalarımızı ek edelim karıştırarak eritelim.
- Dinlenen pastamızı çıkaralım sıcaklığı giden ganajımızı üzerine dökelim.
- Çileklerle süsleyelim. ( dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz).Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.