En Pratik Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı margarin
- 5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket meyveli sos
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri incecik olacak biçimde robottan geçiriyoruz. Bir tavada margarini eritip, bisküvilerin üzerine döküyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvileri döküp bardak altıyla yeterlice bastırarak düzeltiyoruz. Tenceremizi kısık ateşe alıp süt, irmik ve şekeri ekleyip, yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve uygunca karıştırıyoruz.
- İlk sıcaklığı giden muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz. On dakika kadar buzdolabında donduruyoruz.
- Bir paket hazır meyveli sosu üzerine yazan ölçüye nazaran pişiriyoruz. Birinci sıcaklığı gidince muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Bir on beş dakika kadar dolapta dinlendirip, üzerini dilediğimiz üzere süslüyoruz. Olağan cheescake lerden daha pratik ve çok kolay. hem de hayli yavaşça oluyor. Bence bu renkli imgeyi kesinlikle denemelisiniz???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.