En Pratik Bisküvili Baton Pasta Tanımı

Felaket

New member
En Pratik Bisküvili Baton Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 paket bebe bisküvisi (350 gram)
Bisküvileri Islatmak İçin;

  • 1 su bardağından biraz eksik süt (170 ml)
Kreması İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • 3 dolu yemek kaşığı un (55 gram)
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır ) (50 gram)
  • 120 gram sütlü çikolata
Çikolata Ganajı İçin:

  • 100 ml krema
  • 120 gram bitter çikolata
Üzeri İçin;

  • Modül fındık
En Pratik Bisküvili Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye sütü alalım. İçine şeker, un ve nişastayı ekleyerek homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
  2. Akabinde ocağa alarak daima karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynayınca ocaktan alarak içine 120 gram kadar çikolata ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz çikolata eklemeden sade bir biçimde de hazırlayabilirsiniz. Kremamız artık hazır.
  4. Baton kalıbın içine streç sinema ya da buzdolabı poşeti yerleştirelim.
  5. En alta kremadan bir ölçü ekleyerek dağıtalım.
  6. Üzerine bebe bisküvileri sütle ıslatarak sıralayalım.
  7. bu türlü bir sıra bisküvi bir sıra krema olacak biçimde 4 sıra bebe bisküvisi sıraladım. Son kata artan kremayı ekleyerek dağıtalım ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  8. Oda sıcaklığına erişince üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım ve en az 3-4 saat dinlendirelim. İsterseniz akşamdan hazırlayıp sonraki gün de servis edebilirsiniz.
  9. Buzdolabından çıkarmaya yakın çikolata ganajı hazırlayalım. Uygun bir cezveye kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  10. Akabinde kremayı ocaktan alarak içine 120 gram çikolata ekleyelim. Ben ağır kıvamlı olmasını istediğim için çikolata ölçüsünü fazla tuttum.
  11. Karıştırdıktan daha sonra ganajı soğumaya bırakalım. Ganaj büsbütün soğuyunca pastayı servis tabağına aykırı çevirerek alabiliriz.
  12. Pastanın üzerine çikolata ganajı ekleyerek dağıtabiliriz.
  13. daha sonrasında tekrar buzdolabına kaldırarak 30 dk kadar dinlendirelim.
  14. Buzdolabından çıkarınca üzerini kesim fındıkla süsledim. Artık dilimleyerek servis edebiliriz. Yumuşacık lezzeti şahane oluyor???? mutlaka deneyin derim ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????. Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim
    ⬇
    .
En Pratik Bisküvili Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst