Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Türk Mutfağı Haftası’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, Gastro-diplomasi alanında Türk mutfağının zenginliklerine değğindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan,Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dayanağıyla Balıkesir’de düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda konuşma yaptı. Bunun yanı sıra Erdoğan tezgah başına geçerek elinin lezzetini konuşturdu. Ünlü şeflerin de bulunduğu Türk Mutfağı Haftası’na dair Emine Erdoğan, çeşitli workshop’lara katılarak Muharrir Asuman Kerkez ile, ‘Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur’ yapıtından bulgurlu tarifleri hazırladı. Erdoğan Twitter hesabından da Türk Mutfağı Haftası’ndan da paylaşımda bulundu.
Emine Erdoğan
BESİN KAYBI SORUNU İÇİN TAHLİL
Erdoğan sıfır atık konusunun da altını çizerek konuşmasında şu kelamlara yer verdi:
“Mutfağımızın en değerli karakteristiği olan, kalan mamüllerin apayrı yemeklere dönüşebilmesi, küresel besin kaybı sorunu için kıymetli bir tahlil. Zira bir mutfağı atıksız kılan, gerisindeki zihniyet ve öğretidir. Beşerler tabiat dostu olmanın formlarını arıyorlar. halbuki bizim mutfağımızın tabiat dostu kimliği yeni bir icat değil, binlerce yıllık deneyimdir. Bu tecrübeyi, hakikat bir bağlantı planıyla gün yüzüne çıkarmanın, bizi milletlerarası kulvarda en öne taşıyacağına yürekten inanıyorum. Türk mutfağının layıkıyla tanıtılması el birliğiyle mümkün.”
Emine Erdoğan İdil Çimrin
“ASIRLIK TANIMLARLA TÜRK MUTFAĞI”
Anadolu’daki her sofranın bir öyküsünün olduğunu belirten Erdoğan, “Gastro-diplomasi alanında Türk mutfağının gücünü ve zenginliğini tanıtmak için “Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı” kitabımızla ektiğimiz tohum, fidan oldu” dedi.
Emine Erdoğan Türk Mutfağı Haftasından konuştu
Kültür ve Turzim Bakanlığı’nın dayanağıyla Balıkesir’de düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası için tezgah başına geçen Erdoğan, “Balıkesir Gastronomi Şenliği, esaslı mutfak mirasımızı dünyaya tanıtmak için bir kapı araladı. Devamını diliyorum. @balikesirbld @TC_Balikesir @TGAjansi” sözlerini kullandı.
Emine Erdoğan tezgah başına geçti
Öte yandan birinci sefer bu yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası’na öncülük eden Erdoğan paylaşımında, “Hafta boyunca yalnızca ülkemizde değil yurt dışı temsilciklerimizde de sürecek. Mutfak kültürümüze ağır ilgisinden dolayı değerli büyükelçilerimize şükranlarımı sunuyorum. #TürkMutfağıHaftası kutlu olsun!” kelamlarına de yer verdi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
Ünlü şefler Emine Erdoğan ile bir ortaya geldi
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
Emine Erdoğan yemeklere elinin lezzetini ekledi
Türk Mutfağı Haftası Emine Erdoğan öncülüğünde birinci defa bu yıl kutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan,Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dayanağıyla Balıkesir’de düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda konuşma yaptı. Bunun yanı sıra Erdoğan tezgah başına geçerek elinin lezzetini konuşturdu. Ünlü şeflerin de bulunduğu Türk Mutfağı Haftası’na dair Emine Erdoğan, çeşitli workshop’lara katılarak Muharrir Asuman Kerkez ile, ‘Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur’ yapıtından bulgurlu tarifleri hazırladı. Erdoğan Twitter hesabından da Türk Mutfağı Haftası’ndan da paylaşımda bulundu.
Emine Erdoğan
BESİN KAYBI SORUNU İÇİN TAHLİL
Erdoğan sıfır atık konusunun da altını çizerek konuşmasında şu kelamlara yer verdi:
“Mutfağımızın en değerli karakteristiği olan, kalan mamüllerin apayrı yemeklere dönüşebilmesi, küresel besin kaybı sorunu için kıymetli bir tahlil. Zira bir mutfağı atıksız kılan, gerisindeki zihniyet ve öğretidir. Beşerler tabiat dostu olmanın formlarını arıyorlar. halbuki bizim mutfağımızın tabiat dostu kimliği yeni bir icat değil, binlerce yıllık deneyimdir. Bu tecrübeyi, hakikat bir bağlantı planıyla gün yüzüne çıkarmanın, bizi milletlerarası kulvarda en öne taşıyacağına yürekten inanıyorum. Türk mutfağının layıkıyla tanıtılması el birliğiyle mümkün.”
Emine Erdoğan İdil Çimrin
“ASIRLIK TANIMLARLA TÜRK MUTFAĞI”
Anadolu’daki her sofranın bir öyküsünün olduğunu belirten Erdoğan, “Gastro-diplomasi alanında Türk mutfağının gücünü ve zenginliğini tanıtmak için “Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı” kitabımızla ektiğimiz tohum, fidan oldu” dedi.
Emine Erdoğan Türk Mutfağı Haftasından konuştu
Kültür ve Turzim Bakanlığı’nın dayanağıyla Balıkesir’de düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası için tezgah başına geçen Erdoğan, “Balıkesir Gastronomi Şenliği, esaslı mutfak mirasımızı dünyaya tanıtmak için bir kapı araladı. Devamını diliyorum. @balikesirbld @TC_Balikesir @TGAjansi” sözlerini kullandı.
Emine Erdoğan tezgah başına geçti
Öte yandan birinci sefer bu yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası’na öncülük eden Erdoğan paylaşımında, “Hafta boyunca yalnızca ülkemizde değil yurt dışı temsilciklerimizde de sürecek. Mutfak kültürümüze ağır ilgisinden dolayı değerli büyükelçilerimize şükranlarımı sunuyorum. #TürkMutfağıHaftası kutlu olsun!” kelamlarına de yer verdi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
Ünlü şefler Emine Erdoğan ile bir ortaya geldi
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
Emine Erdoğan yemeklere elinin lezzetini ekledi
Türk Mutfağı Haftası Emine Erdoğan öncülüğünde birinci defa bu yıl kutlandı