Emine Erdoğan Sarıyer’de anaokulu açılışında!

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Sarıyer’deKİ ‘Mehmet Tabanca Anaokulu’ açılışına katıldı.

Sarıyer’de Mehmet Tabanca Anaokulu’nun açılış merasiminde konuşan Erdoğan, anaokulu açılışı vesilesiyle bir ortada olmanın memnunluğu ortasında olduğunu söylemiş oldu. Bu çağdaş okulun, çocuklar için hoş bir geleceğin anahtarı olmasını dileyen Erdoğan, “Bildiğiniz üzere, hayırseverlik, toplumsal karakterimizin en besbelli özelliğidir. Kadim medeniyetimiz, bizlere vakıf kültürüyle birlikte, tartışmasız bir uygunluk ve dayanışma pratiğini, miras bırakmıştır. Tüm topluma yarar sağlayacak hizmetlerin peşinde koşan, bu uğurda büyük emek harcayan beşerler medarı iftiharımızdır.” diye konuştu. Emine Erdoğan, eğitimi desteklemenin, insanın ülkesine verebileceği en hoş ikram olduğuna inandığını tabir ederek, Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Tabanca Ailesi ile emeği geçenlere teşekkür etti.

“AĞACIN YAŞKEN EĞİLDİĞİ ÜZERE, İNSANIN DA EN VERİMLİ İŞLENEBİLECEĞİ VAKİT, ÇOCUKLUĞUDUR.”

Erdoğan, “İnsan geliştikçe, faziletlerle donandıkça, hayat da yanlışsız orantılı olarak hoşluklarla dolar. Ağacın yaşken eğildiği üzere, insanın da en verimli işlenebileceği vakit, çocukluğudur. Uzmanlar, 0-6 yaş aralığında, zihinsel, duygusal, toplumsal ve bedensel gelişimimizin yüzde 70’ini tamamladığımızı söylüyorlar. Okul öncesi eğitim, çocukların lisan gelişmeninde, toplumsal ve duygusal hünerlerinin güçlenmesinde son derece kıymetli bir yere sahip. Ve bu çocuklar akademik hayatlarında hayli daha başarılı oluyorlar. Hayatlarının daha sonraki evrelerinde daha başarılı yetişkinler olma ihtimalleri yükseliyor. Başka bir kıymetli konu da okul öncesi eğitimin, dezavantajlı çocuklar için fırsat eşitliği sağlamasıdır. ötürüsıyla anaokulları, yaşama en âlâ başlangıç yerleridir.” dedi.

Konuşmaların akabinde Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Emine Erdoğan’a ikram takdim etti. Emine Erdoğan da hayırsever Erol Tabanca’ya teşekkür evrakı verdi.

Programda ondan sonrasında Emine Erdoğan, Bakan Özer ve eşi Nebahat Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Parıltı Yerlikaya, Eski Bakanlardan Nabi Avcı, Tabanca ailesinin üyeleri ile kimi milletvekillerinin iştirakiyle açılış kurdelesi kesildi.

Emine Erdoğan açılışını yaptığı anaokulunu protokol üyeleri ile bir arada gezdi. Anaokulundaki oyun, fotoğraf ve aktiflik odalarını gezen Erdoğan, çocuklarla sohbet ederek yakından ilgilendi.