Elmalı Turta

Felaket

New member
Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Alabildiğine un
  • 1 kabartma tozu
İç harcı için

  • 4 adet elma rendesi(benim bir tane buzlukta da vardı onu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için

  • Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Bir tavaya alıp şekeri,tarçını ekleyip rengi değişene suyu çekene kadar pişirelim. daha sonra soğumaya bırakalım.
  3. Hamur gereçleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun birazını ayıralım.
  5. Yağlı kağıtların ortasına hamuru alıp açıyoruz daha sonra tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Çatalla delikler açtıktan daha sonra harcı koyalım.
  7. ondan sonrasında öteki hamur için istediğimiz hali verip üstüne yerleştiriyoruz fırına atıp üstü kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri serpip dilimleyelim. Daha kalın gözükmesini isteyenler biraz daha küçük borcama yapabilir. Deneyeceklere afiyet olsun
    🙂
    Yapılış görüntüsü için gizem kaya görüntüleri youtube kanalımdan izleyebilirsiniz :).
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst