Elmalı Tart

Felaket

New member
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) eritilmiş margarin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya (1 çay kaşığı elmalı harca kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Elmalı harç için;

  • 3 orta uzunluk elma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi (İri olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker (Elmanızın tadına bakılırsa arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda elmalı harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeliyoruz. Harç için olan tüm materyalleri bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Hamur için un hariç tüm gereçleri bir kaba alıyoruz. El çırpıcısı ya da mikser ile tüm materyaller özleşip, şeker eriyen dek çırpıyoruz.
  3. sonrasındasında unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan hamuru yağladığımız kalıbın kenarlarını da kapatacak biçimde kalıba yayıyoruz.
  4. Üzerine soğuyan harcı yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru sertleşmesi için ister buzdolabında bekletin isterseniz 1/2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurun. Ben unu tercih ettim.
  5. Unla yoğurup iki yağlı kağıt içinde merdane ile açıp çiçek kalını ile kestim ve üzerine dizdim. Yaprakları ???? ???? da bıçak ile kendim biçim vererek kestim. Onları da ortalara dizin.
  6. 175 derece ısınmış fırında yavaşça pembeleşene dek pişiriyoruz. Büsbütün soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetolsun.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst