Elmalı Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet elma
- 2 su bardaktan biraz fazla un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri güzelce çırpalım.
- ondan sonrasında süt, sıvı yağı ek edelim. Bir karıştıralım. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu eleyerek ekliyelim.
- Tereyağınla yağladığımız kek kalıbına, hamurun yarısını dökelim.
- Doğradığımız kabuğunu soyduğumuz elmaların yarısını serpelim.
- Hamurun öbür yarısını elmaların üstüne dökelim.
- Hamurun üstüne, kalan elmaları serpelim.
- Erimiş tereyağını, esmer şekeri, tarçını karıştırıp, elmaların üstüne dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180° fırında kürdan denetimiyle pişirelim. Afiyet olsun. Sevgimle????