Elmalı Strudel

Felaket

New member
Elmalı Strudel Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet baklavalık yufka
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş teremyağ
  • Yumurta sarısı
İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk kırmızı elma
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı teremyağ
  • 5 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Strudel Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmalar soyulup, küp küp doğranır. Galeta unu ile bir arada harmanlanır. Galeta unu elmanın suyunu içine hapsetmesini sağlar bu yüzden kıymetli bir adım.
  2. hemen sonrasında tavaya teremyağı alınıp eritilir. Akabinde esmer şeker ilave edilip fazlaca az karıştırılıp çabucak elmalar eklenir. Sıcak suda 15 dakika bekletilmiş kuru üzümler süzülüp tavaya ek edilir.
  3. Yapışkan hoş bir kıvam alana dek orta ara karıştırarak pişirilir. Son olarak tarçın eklenip altı kapatılır.
  4. 1 adet yufka tezgaha yayılır. Her yeri eşit biçimde yağlanır. Her kata tıpkı süreç uygulanacak biçimde 5 kat elde edilir.
  5. Bu esnada elmalı harç ılımış olacak. Soğuk olursa daha âlâ olur. Kendinize yakın taraftan yufkanın bir kanarından öteki kenarına kadar kalın bir katman biçiminde elmalı harç yayılır.
  6. Ardından katlayarak rulo halinde sarılır. Sarma sarar üzere olmazda katlayarak hal vermeniz gerekiyor. Fırın Kağıdına transfer edip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında 20-30 dakika ortası üzeri nar üzere kızarana kadar pişirilir. Kalın dilimler halinde çırpılmış krema yahut dondurma ile servis edilir. Afiyet olsun ????.
Elmalı Strudel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst