Elmalı Strudel Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet baklavalık yufka
- 2 çorba kaşığı eritilmiş teremyağ
- Yumurta sarısı
- 4 adet orta uzunluk kırmızı elma
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çorba kaşığı teremyağ
- 5 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalar soyulup, küp küp doğranır. Galeta unu ile bir arada harmanlanır. Galeta unu elmanın suyunu içine hapsetmesini sağlar bu yüzden kıymetli bir adım.
- hemen sonrasında tavaya teremyağı alınıp eritilir. Akabinde esmer şeker ilave edilip fazlaca az karıştırılıp çabucak elmalar eklenir. Sıcak suda 15 dakika bekletilmiş kuru üzümler süzülüp tavaya ek edilir.
- Yapışkan hoş bir kıvam alana dek orta ara karıştırarak pişirilir. Son olarak tarçın eklenip altı kapatılır.
- 1 adet yufka tezgaha yayılır. Her yeri eşit biçimde yağlanır. Her kata tıpkı süreç uygulanacak biçimde 5 kat elde edilir.
- Bu esnada elmalı harç ılımış olacak. Soğuk olursa daha âlâ olur. Kendinize yakın taraftan yufkanın bir kanarından öteki kenarına kadar kalın bir katman biçiminde elmalı harç yayılır.
- Ardından katlayarak rulo halinde sarılır. Sarma sarar üzere olmazda katlayarak hal vermeniz gerekiyor. Fırın Kağıdına transfer edip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında 20-30 dakika ortası üzeri nar üzere kızarana kadar pişirilir. Kalın dilimler halinde çırpılmış krema yahut dondurma ile servis edilir. Afiyet olsun ????.