Elmalı Kekler

Felaket

New member
Elmalı Kekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker 30 gr
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt 50 ml
  • Yarım limon kabuğu rendesi ya da portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet elma
Elma eklerin içine

  • Kayısı reçeli
Üstüne serpiştirmek için

  • Pudra şekeri
Elmalı Kekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kabın için de yumurta, şekeri ve vanilyayı çırpın.
  2. Yumuşak tereyağını,sütü ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. Yarım limon kabuğunu içine rendeleyin.
  4. Yarım paket kabartmatozunu ve unu eleyerek ekleyin.Hamuru sert olmasın.Kurabiye hamurundan yumuşak olsun.
  5. Fırın tepsisinin içine pişirme kağıdını yerleştirin.
  6. Tepsisinin içine kaşık yardımı ile ekler hamurunu mandalina büyüklüğünde kesimler halinde aralıklı yerleştirin.
  7. Yerleştirdiğiniz hamurları çay kaşığını su ile nemlendirin ve ortasına birebir büyüklükte delik açın.
  8. Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık kayısı reçeli koyun.
  9. Elmaları alın ince dilimler halinde kesin.
  10. Şeker ve üzerine biraz limon suyu ekleyip biraz birbirine karıştırın. İsteyen tarçın da atabilir elmanın üstüne.
  11. Elmaları bir çiçek üzere reçelin etrafına yerleştirin.
  12. 180 derece fırında 20 dk pirin.
  13. Biraz soğuktan daha sonra üstünlerine pudra şekerini serpin.Muhteşem bir tadı var arkadaşlar.Kesinlikle yapıp yemelisiniz. ????.
Elmalı Kekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst