Elmalı Kekler Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker 30 gr
- 1 adet yumurta
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt 50 ml
- Yarım limon kabuğu rendesi ya da portakal kabuğu rendesi
- 2 adet elma
- Kayısı reçeli
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın için de yumurta, şekeri ve vanilyayı çırpın.
- Yumuşak tereyağını,sütü ekleyin çırpmaya devam edin.
- Yarım limon kabuğunu içine rendeleyin.
- Yarım paket kabartmatozunu ve unu eleyerek ekleyin.Hamuru sert olmasın.Kurabiye hamurundan yumuşak olsun.
- Fırın tepsisinin içine pişirme kağıdını yerleştirin.
- Tepsisinin içine kaşık yardımı ile ekler hamurunu mandalina büyüklüğünde kesimler halinde aralıklı yerleştirin.
- Yerleştirdiğiniz hamurları çay kaşığını su ile nemlendirin ve ortasına birebir büyüklükte delik açın.
- Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık kayısı reçeli koyun.
- Elmaları alın ince dilimler halinde kesin.
- Şeker ve üzerine biraz limon suyu ekleyip biraz birbirine karıştırın. İsteyen tarçın da atabilir elmanın üstüne.
- Elmaları bir çiçek üzere reçelin etrafına yerleştirin.
- 180 derece fırında 20 dk pirin.
- Biraz soğuktan daha sonra üstünlerine pudra şekerini serpin.Muhteşem bir tadı var arkadaşlar.Kesinlikle yapıp yemelisiniz. ????.