Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı harç için;
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı harç için;
- 4 adet kırmızı elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları rendeleyip üzerine şeker ekleyip orta ateşte pişirelim .
- Tarçın ve cevizi ekleyip harcı soğumaya bırakalım.
- Kekimize gelince klasik bir kek tanımıdır aslında dikdörtgen borcam için ölçüler bardak ölçüsü 200 ml lik bardaktır.
- 3 yumurta ile şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ,süt ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu elenerek karışıma eklenir.
- hafifçe akışkan olan kek hamurumuz hazırdır.
- Borcamımıza yağlı kağıt serelim. Hamuru döküp yayalım.
- Bu kek hamurumuza hazırladığımız elmalı harçtan tatlı kaşığı yardımı ile orta ara koyalım her yeri harçtan bakılırsacek biçimde yayalım ve üzerine hindistan cevizi ekleyin.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim.
- Kürdan yardımı ile denetimleri sağlanarak pişirilir.
- Fırından çıkan kek borcamdan çıkarılarak soğuyunca dilimlenir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun ????.