Elmalı Havuçlu Sodalı Kek

Felaket

New member
Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı +2yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet elma
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın(miktarını azaltabilir yahut çoğaltabilirsiniz )
Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kek kalıbını tereyağ ile her tarafını yağlayalım ve yavaşça unlayalım fazla ünü dökelim ve kalıbı buzdolabına koyalım.
  2. Yumurta ve soda oda sıcaklığında olmalı.
  3. Elmaların kabuklarını soyalım.
  4. Elma ve havucu rendeleyerek suyunu güzelce sıkalım.
  5. Yumurta ve şekeri mikserle yahut çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  6. Soda ve sıvı yağı ekleyip yine karıştıralım.
  7. Nişastayı,unu, kabartma tozu ve vanilyayı kesinlikle eleyerek karıştırma kabına alalım.
  8. Rendelenmiş elma ve havucu,kuş üzümünü,tarçını ekleyip spatula ile alttan üste gerçek yavaşça karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim ,kalıbı tezgaha bir iki defa vuralım kekin hava kabarcıkları çıksın.
  9. 180 derecede önce ısınmış fırında kekiniz düzgünce kabarıp üzeri kızarmaya başlayınca fırının derecesini 160 dereceye getirelim içini çekerek pişsin yoksa üzeri kızarır içi çığ kalır.
  10. Kürdan batıralım şayet kürdan kuru çıkar ise kekimiz pişmiş demektir ve fırından alarak servis tabağına aykırı çevirelim .Kendiliğinden soğumayı beklemeden sıcak iken çıktı.
  11. Elmalı havuçlu kekimiz soğuyunca isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Pamuk üzere yumuşacık dokusu ile hayli seveceğiniz bir kek tanımı denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun .

Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst