Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Afiyet olsun .
Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 şişe soda
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı +2yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet elma
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın(miktarını azaltabilir yahut çoğaltabilirsiniz )
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kek kalıbını tereyağ ile her tarafını yağlayalım ve yavaşça unlayalım fazla ünü dökelim ve kalıbı buzdolabına koyalım.
- Yumurta ve soda oda sıcaklığında olmalı.
- Elmaların kabuklarını soyalım.
- Elma ve havucu rendeleyerek suyunu güzelce sıkalım.
- Yumurta ve şekeri mikserle yahut çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Soda ve sıvı yağı ekleyip yine karıştıralım.
- Nişastayı,unu, kabartma tozu ve vanilyayı kesinlikle eleyerek karıştırma kabına alalım.
- Rendelenmiş elma ve havucu,kuş üzümünü,tarçını ekleyip spatula ile alttan üste gerçek yavaşça karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim ,kalıbı tezgaha bir iki defa vuralım kekin hava kabarcıkları çıksın.
- 180 derecede önce ısınmış fırında kekiniz düzgünce kabarıp üzeri kızarmaya başlayınca fırının derecesini 160 dereceye getirelim içini çekerek pişsin yoksa üzeri kızarır içi çığ kalır.
- Kürdan batıralım şayet kürdan kuru çıkar ise kekimiz pişmiş demektir ve fırından alarak servis tabağına aykırı çevirelim .Kendiliğinden soğumayı beklemeden sıcak iken çıktı.
- Elmalı havuçlu kekimiz soğuyunca isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Elmalı Havuçlu Sodalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı