Elmalı Güllü Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 125 gr soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 6 tane kırmızı elma
- 2,5 su bardağı su (500 ml)
- Yarım çay bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart hamuru için rondoya soğuk tereyağı, şeker, un ve limon suyunu ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar rondoyu çalıştıralım.
- Ardından karışımı uygun bir karıştırma yoğurma kabına alalım ve yumurtayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Ardından streç sinemadan bir modül alalım ve hamuru üzerine koyarak saralım. bu türlü buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Elmalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ve ince olacak biçimde dilimleyelim.
- Elmaların kararmaması için limonlu suda bekletelim.
- Uygun bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatalım.
- sonrasındasında elmalarımızı suyun içerisine alalım ve yumuşayıp kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlayalım.
- Kevgir yardımı ile elmalarımızı süzerek bir tabağa alalım.
- Pişirme kağıdından bir kesim alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Akabinde elma dilimlerini yavaşça üst üste gelecek biçimde sıralayalım.
- Hepsini sıraladıktan daha sonra elmaların kararmamaları için üzerine streç sinema kapatalım ve bir kenarda bekletelim.
- Kreması için süt, un ve toz şekeri tencereye alarak karıştıralım. daha sonrasında ocağı açalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olan kremaya vanilya ekleyerek son defa karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Pişirme kağıdından bir kesim alarak makas sayesinde uzun şeritler keselim.
- Dinlenen hamuru evvel birkaç modüle bölerek elimizle toparlayalım.
- ondan sonrasında tezgaha un serperek açmaya başlayalım. Hamuru ince bir biçimde açtıktan daha sonra bir kase sayesinde daireler formunda keselim.
- Muffin kalıbına evvel pişirme kağıdından hazırladığımız şeridi sonrasındasında da hamuru yerleştirerek düzeltelim.
- Hamur bitinceye kadar birebir formülle şekillendirip muffin kalıbına yerleştirmeye devam edelim.
- Tartların kabarmamaları için tabanlarına çatalla delikler açalım.
- ondan sonrasında hazırladığımız kremayı bir kaşık sayesinde tartların içerisine paylaştıralım.
- Son olarak fırın tepsisine sıralayarak beklettiğiniz elmaları rulo formunda saralım.
- Hazırladığımız gülü tartların üzerine yerleştirerek hafifçeçe bastıralım.
- Tartlarımızı öncesinden 180 derece ısıttığımız alt-üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- İlk sıcağı çıkan elmalı gül tartların üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!