Elmalı Bademli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru için
- 125 gram yumuşamış teremyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.2.5 su bardağı kadar un(kontrollü ekliyoruz)
- 1 paket vanilyalı puding
- 400 gram sıvı krema yani iki ufak kutu
- 2 su bardağı süt (klasik su bardağı 200 ml ölçü)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 6.7 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış elma
- 1 su bardağı kadar file badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tart hamurumuzu yoğurup altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yerleştirelim hamurumuzun üzerine doğradığımız elmaları dökelim.
- Kremamızı hazırlayalım bir tencere içine süt sıvı krema puding şekeri alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ve elmalı tart hamurumuzun üzerine dökelim en üste file badem serpip 170 derece evvelde ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişirelim ( fırından çıkardığımızda ortası yavaşça sallanıyor. ).
- Buzdolabında bir gece bekletip daha sonra servis yapalım.