Elma Şöleni

Felaket

New member
Elma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket sade pasta kreması
  • Pasta kremasını üstündeki tanımda açıklandıği kadat süt
Üzeri için;

  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kırık ceviz
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
Elma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp, mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
  2. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ek ediyoruz. Tarçını da ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
  4. Yağladığımız borcama kek hamurunu döküp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden keki kürdanla denetim edebilirsiniz.
  5. Bir öbür kapta pasta kremasını ve üzerinde belirtilen sütü mikserle düzgünce çırpıyoruz.
  6. Uygun bir tavaya kabuklarını soyup, rendelediğimiz elmaları ve toz şekeri alıyoruz. Elmalar suyunu bırakıp geri çekinceye kadar pişiriyoruz. Pişen elmanın altını kapatıp, tarçınla kırık cevizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. Pişen ve soğuyan keki elimizle parçalıyoruz ve hazırladığımız pasta kremasıyla buluşturarak hamur üzere yoğuruyoruz.
  8. Elde ettiğimiz hamuru uygun bir borcama döşüyoruz. Üzerine hazırladığımız elma harcını yayıyoruz ve oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına kaldırıyoruz. Bir saat kadar dinlendirdikten daha sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun!.
Elma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst