Ekmek Kadayıfı Nasıl Pişirilir? (Karamel Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 170 gram ekmek kadayıfı
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Nohut tanesi kadar limon tuzu
- Kaymak
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekmek kadayıfımızı genişçe tepsiye alıp üzerini geçecek kadar ılık suyla ıslatıyoruz.
- Gerekirse beş dakika sonunda kadayıf aykırı çevirip başka tarafınında güzelce ıslanıp yumuşamasını ve şişmesini sağlıyoruz.
- Yumuşayan kadayıfı elimizle destekleyerek suyunu süzüyoruz.
- Şekeri tencereye alıp altı kısık ateşte ortada karıştırarak kendi halinde erimesini ve karamel rengini almasını sağlıyoruz. Dikkat edin yanmasın.
- Üzerine suyunu ekliyoruz.
- İlk etapta şekerimiz sertleşecektir bu olağan bir daha kısık ateşte tutarak yavaş yavaş şekerin erimesini bekliyoruz.
- Limon tuzunu da atıp 10 dakika daha kaynatıyoruz ve şerbetimizi kadayıfımızın üzerine gezdiriyoruz.
- Kadayıfımızı dörde kesip daha uygun biçimde şerbeti çekmesini sağlıyoruz.
- Tepsiyi kısık ateşte ocağa koyup kaynayarak kadayıfımızın şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
- Bir yandan da kaşık sayesinde şerbetten üzerine gezdiriyoruz.
- Dilerseniz beş dakika kadar daha sonra kestiğimiz kadayıf dilimlerini spatula sayesinde aksi çevirirseniz epeyce daha hoş ve istikrarlı biçimde şerbetini çekmesini sağlayabilirsiniz.
- Şerbetini çeken kadayıfımızın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- hemen sonrasında dilediğiniz boyutta kesip üzerine kaymakla servis ediyoruz.
- Bazı ekmek kadayıfları ortasından kesik oluyor. Benimki kesik değildi ve bende servis sırasında ortadan kesip kesilen kısmı tabağa getirerek servis ettim. bu türlü daha fazlaca güzelimize gitti.
- Dilerseniz de ortasını kesip ortasına ve üzerine de kaymak koyarak servis edebilirsiniz. Tercih sizin tabiki.
- çok pratik ve lezzetli ekmek kadayıfımız hazır. Afiyetler dilerim.