Ekler

Felaket

New member
Ekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram teremyağ
  • 10 gram şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 200 ml su
  • 1 paket vanilin
  • 125 gram un
  • 4 adet yumurta
Krema dolgusu için;

  • 800 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şekeri
  • 70 gram un
  • 40 gram nişasta
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet kremşanti
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kreması için;.Tencereye şeker, yumurta sarısı, süt un ve nişasta eklenir. Koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Pişen muhallebi sıcakken vanilin ve tereyağı eklenip karıştırılır. Soğuduktan daha sonra kremşanti katılıp çırpılır.
  3. Hamuru için;.Su, tereyağı,şeker, tuz vanilya kaynatılır.
  4. Kaynayan suyun içine un katılarak karıştırılır. Hamur toparlandıktan daha sonra 3 -4 dk daha sonra karıştırılarak kapatılır soğumaya bırakılır.
  5. Hamur soğuduktan daha sonra içerisine tek tek yumurtalar ek edilir ve mikserle karıştırılır.
  6. Tamamen karıştırılıp hamur kıvamını aldıktan daha sonra sıkma torbasına doldurulup fırın kağıdı serilmiş tepsiye ince şeritler formunda sıkılır.
  7. Daha somra 180 derecelik fırında 40 45 dk pişirilir.
  8. Pişen hamurlar fırın kaptıldıktan daha sonra 20 25 dk fırında bekletilir.
  9. Çıkan hamurlar soğuduktan daha sonra kreması sıkma torbasına koyularak içine sıkılır son olarakta benmari yöntemi eritilen çikolatalara batırılarak dekor edilir. Afiyet olsun
    ❤
    .
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst