Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram teremyağ
- 10 gram şeker
- 1 çimdik tuz
- 200 ml su
- 1 paket vanilin
- 125 gram un
- 4 adet yumurta
- 800 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şekeri
- 70 gram un
- 40 gram nişasta
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilin
- 1 poşet kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için;.Tencereye şeker, yumurta sarısı, süt un ve nişasta eklenir. Koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
- Pişen muhallebi sıcakken vanilin ve tereyağı eklenip karıştırılır. Soğuduktan daha sonra kremşanti katılıp çırpılır.
- Hamuru için;.Su, tereyağı,şeker, tuz vanilya kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine un katılarak karıştırılır. Hamur toparlandıktan daha sonra 3 -4 dk daha sonra karıştırılarak kapatılır soğumaya bırakılır.
- Hamur soğuduktan daha sonra içerisine tek tek yumurtalar ek edilir ve mikserle karıştırılır.
- Tamamen karıştırılıp hamur kıvamını aldıktan daha sonra sıkma torbasına doldurulup fırın kağıdı serilmiş tepsiye ince şeritler formunda sıkılır.
- Daha somra 180 derecelik fırında 40 45 dk pişirilir.
- Pişen hamurlar fırın kaptıldıktan daha sonra 20 25 dk fırında bekletilir.
- Çıkan hamurlar soğuduktan daha sonra kreması sıkma torbasına koyularak içine sıkılır son olarakta benmari yöntemi eritilen çikolatalara batırılarak dekor edilir. Afiyet olsun