Duisburg: spor salonunda bıçaklı saldırı – polis failin yalnız olduğunu varsayıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Kurbanlar hala hayati tehlike altında

Duisburg spor salonunda bıçaklı saldırı: Polis, saldırının tek bir fail tarafından hedefli olarak gerçekleştirildiğini varsayıyor

Bir polis sözcüsüne göre, arka plan hala belirsiz, soruşturma devam ediyordu. Tanıklar, hem misafirler hem de çalışanlar dinlenecekti.

© Kaynak: Reuters

Bilinmeyen bir kişi, bir Duisburg spor salonunda sporculara kesen veya bıçaklayan bir silahla saldırdı ve dört kişiyi ciddi şekilde yaraladı. Suçun ertesi günü, insan avı tüm hızıyla devam ediyor ve kurbanlardan biri ciddi bir tehlike altında.

Duisburg. Salı akşamı Duisburg’da bir spor salonunda meydana gelen saldırının ardından en genç kurban olan 21 yaşındaki erkek, ciddi bir ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Soruşturma savcısı Jill McCuller Çarşamba günü yaptığı açıklamada, adamın zaten bir kez ameliyat edildiğini ve şu anda odada ikinci bir ameliyatın yapıldığını söyledi. Yaşları 24, 24 ve 32 olan diğer üç ağır yaralı hala çok sınırlı bir şekilde sorgulanabildi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Polis, fail olduğu iddia edilen 30 yaşlarında bir erkeği yüksek tansiyonla arıyor. Spor salonunda güvenlik kamerası yok. Bu nedenle, kesin süreçleri yeniden oluşturmak zordur. Savcı, her halükarda, müfettişlerin bir çılgınlık eylemi olduğunu varsaymadığını, ancak sonraki kurbanlardan bir veya daha fazlasının faille tartıştığını varsaydıklarını söyledi.

NRW İçişleri Bakanı Reul: Amok saldırısına dair kanıt yok

Bu amaçla Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul da bir açıklama yaptı. Reul, “Şu anda bunun bir amok saldırısı olduğunu varsaymıyoruz” dedi. Polis, suçluyu bulmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Reul, “Şimdi kurbanların hızla iyileşeceğini ve orada bulunan ve bu korkunç eylemi gören herkesin iyileşeceğini umuyorum” diye devam etti Reul.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Savcıya göre, çatışmanın neyle ilgili olduğu ve nasıl devam ettiği hâlâ araştırılıyor. Polis, Salı akşamı stüdyodaki diğer sporcuları süreçle ilgili sorgulamıştı.

Polis şahsın eşkalini yayınladı

Çarşamba sabahı polis, kişinin ilk tanımını yayınladı: polisten yapılan basın açıklamasına göre, fail olduğu iddia edilen kişi, tanıklar tarafından yaklaşık 30 yaşında ve güneyli görünümlü olarak tanımlandı. 1.80 boyunda, normal yapılı ve uzun siyah sakallıdır. Koyu renk, uzun kollu bir süveter ve koyu renk bir pantolon giymişti. Ayrıca siperliği öne dönük siyah bir şapka takmıştı. Polis ayrıca halktan daha fazla bilgi almak için kendi çevrimiçi portalını kurdu.

Soruşturmanın bir parçası da failin kendisinin stüdyonun bir üyesi olup olmadığı, yani ismiyle bilinmesi gerekip gerekmediği, sorumlu savcı dedi. Çipli kartı olan müşteriler fitness salonuna turnikeden giriyor. Müfettişler, failin turnikeden atlayıp atlamadığını veya biletle içeri girip girmediğini henüz bilmiyor.

21 ila 32 yaş arasındaki mağdurlar

Arka plana ilişkin soruşturmalar Çarşamba günü de devam etti. Essen polisi Twitter’da “Polis, Duisburg savcılığıyla yakın temas halinde” dedi. Duisburg savcılığının bir sözcüsü, sabah Almanya yazı işleri ağına (Haberler) durumu kabul etti.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Sözcü, “Yüksek baskıyla araştırıyoruz” diye devam etti. Daha fazla tanık dinleniyordu.

Basında çıkan haberler: Faillerin özellikle kurbanlardan birine saldırdığı söyleniyor

“Spiegel” haber sitesinden edinilen bilgiye göre, dört kurbandan birine özel olarak saldırdığı söylenen bir faildi. Bu nedenle, “Spiegel” e göre, araştırmacılar şu anda bir amoktat varsaymıyorlar.

Duisburg savcılığı, Almanya yazı işleri ağının (Haberler) talebi üzerine Çarşamba sabahı bilgileri doğrulayamadı. Cumhuriyet savcılığı sözcüsüne göre dün akşamdan bu yana yeni bir bulgu yok. “Raporu bilmiyorum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Cinayet silahını ara

Spor salonundaki saldırganla ilgili ilk acil durum çağrıları, Salı günü saat 17.40 sıralarında Duisburg polisine ulaştı. Yetkililer, büyük çaplı operasyona özel kuvvetlerin desteğiyle hareket etti. Olay sırasında olay yerinde eğitim gören tanıklar akşam saatlerinde sorguya çekildi.

Polise göre cinayet silahı da “kesme veya bıçaklama silahı” olarak aranıyor. Soruşturmayı yürüten savcı McCuller, Çarşamba günü bunun bir pala mı yoksa uzun ağızlı bir bıçak mı olduğunu söyleyemedi.

Sitede ağır silahlı polis özel kuvvetleri

Bir dpa muhabirine göre, ağır silahlı özel polis kuvvetleri Salı günü olay yerindeydi. Görgü tanıklarının polis tarafından yakındaki bir restoranda sorgulandığını bildirdi. Birinin spor çantası hâlâ yanındaydı.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Duisburg’da bir seçim bölgesini temsil eden Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas, saldırıdan dehşete düştü. SPD’li siyasetçi Salı akşamı Twitter’da “Korkunç” diye yazdı. “Düşüncelerim yaralılarla birlikte. Umarım acil servisler yakında tehdit edici durumu açıklığa kavuşturabilir.”

Harici içeriği göster

Spor salonu fedakarlıktan pişmanlık duyuyor

Kulüp operatörü Salı akşamı da konuştu. John Reed Fitness, Alman Basın Ajansı’nın talebi üzerine gönderdiği e-postada, “Duisburg’daki kulübümüzde meydana gelen olaydan dolayı çok üzgünüz ve kurbanların hızla iyileşmesini umuyoruz” dedi. Mümkün olan her yerde polis soruşturmalarını desteklediklerini söyledi.

“Üyelerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği ve sağlığı bizim önceliğimizdir. Amacımız, stüdyolarımızda kendilerini güvende ve emin ellerde hissetmeleri.” Operatör olayla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

John Reed, RSG Group’un (McFit) bir parçasıdır. Dünya çapında 30’dan fazla bulunan John Reed Kulüpleri, kendilerini “fitness, müzik ve tasarımın simbiyozu” olarak tanımlıyor, daha geniş sağlıklı yaşam alanlarına ve ayrıca “canlı DJ setleriyle antrenmanlara” sahipler.

Duisburg fitness kulübü, Eylül 2021’den beri faaliyet gösteriyor. 4.500 metrekaredir ve üç katlıdır.

Haberler/al/lin