Düzmece bağış sitelerine dikkat! Uydurma bağış kampanyalarını ve siteleri nasıl anlaşılır?

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Kahramanmaraş’ta yaşanan zelzelenin akabinde AFAD üzere yardım kuruluşları ismine düzmece bağış sitelerinin açıldığı tespit edildi. Toplumsal medyada gündem olan hususa dair “Sahte bağış sitelerine kanmayın” ikazları yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen birincisi 7.4 ikincisi 7.6 şiddetindeki zelzelenin akabinde yaşanan can ve mal kayıpları için tüm dünya arama kurtarma faaliyetleri için seferber oldu. AFAD üzere sivil toplum kuruluşlarının açtığı bağış kampanyalarına dayanak olmak isteyen vatandaşlara “Sahte bağış siteleri” için ikazlar geldi.

afad bağış uygulaması

SAHTE BAĞIŞ SİTELERİNE KARŞI İKAZLAR ARTTI

AFAD 10 bini aşkın arama kurtarma gruplarını afet bölgesine gönderdi. Gruplar tüm imkanlarıyla enkaz altında kalan vatandaşlar için çalışmaya devam ediyor. Bir taraftan milyonlarca insan depremzedelere takviye hedefli AFAD ya da farklı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardım gönderiyor.

Ancak dolandırıcılar vatandaşların uygun niyetlerini suistimal etmek için bu gereksinim periyodunda de ne yazık ki harekete geçmekte gecikmedi. Toplumsal medya “Sahte bağış siteleri” ile çalkalanırken birfazlaca kullanıcı bağış yapmak isteyenleri bu tehlikeye karşı uyardı.

AFADın resmi bağış sitesi afad.gov.tr

AFAD’IN RESMİ SİTESİ “AFAD.GOV.TR”

AFAD’ın tek resmi sitesi “afad.gov.tr”dir. Bunun haricinde AFAD ismine farklı uzantılarla açılan sitelerin kuşkulu olduğu gözlendi. Bu niçinle sadece teyit aldığınız ve doğruluğundan emin olduğunuz platformları kullanarak bağış ve yardım yapmalısınız.

afad öncelikli gereksinim listesi