Düzgün ki doğdun nasıl yazılır? TDK’ya göre yeterli ki doğdun cümlesinin gerçek yazılışı

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
İyi ki doğdun sözü ekseriyetle doğum günlerinde sevgi tabiri olarak kullanılan sözler içinde yer alıyor. Yazımıyla en epeyce baş karıştıran ki bağlacı içeren düzgün ki doğdun sözü nasıl yazılır? Yazım yanlışlarında bu biçim yanılgılara düşmemek için kesinlikle haberimizin içeriğine bakmayı unutmayın? İşte TDK’ya göre Uygun ki doğdun sözünün hakikat yazılışı…

Günümüzde tez, makale ve içerik hazırlarken Türkçede en epeyce yapılan kusurlardan biri imla yanılgılarıdır. Yazım yanlışlarını en aza indirmek ve lisanı gerçek kullanmak için bağlaç ve ek içeren sözlerin gerçek yazmak hayli kıymetlidir. Doğum günlerinin vazgeçilmez sözlerinden biri olan yeterli ki doğdun nasıl yazılır? Âlâ ki doğdun birleşik mi yazılır? İşte karşılığı…

İYİ Kİ DOĞDUN NASIL YAZILIR? TDK’YA NAZARAN DÜZGÜN Kİ DOĞDUN SÖZÜNÜN YAZILIŞI

Doğum günlerinde adeta kalıplaşmış tabirler içinde yer alan uygun ki doğdun sözünün TDK’ya nazaran hakikat yazımı şöyle;

İyiki doğdun ( Yanlış kullanım)

İyi ki doğdun (Doğru kullanım)

İyi ki doğdun nasıl yazılır?

“İYİ Kİ DOĞDUN” SÖZÜNÜN KULLANIMI ÖRNEK CÜMLELER

Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyiki doğdun” müellifim. (Yanlış kullanım)

Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyi ki doğdun” müellifim. (Doğru kullanım)

“İyiki doğdun” uygun ki yaşamımdasın (Yanlış kullanım)

“İyi ki doğdun” âlâ ki yaşamımdasın (Doğru kullanım)

Ondan ”iyiki doğdun” iletisi almak beni hem şaşırttı tıpkı vakitte keyifli etti. (Yanlış kullanım)

Ondan ”iyiki doğdun” bildirisi almak beni hem şaşırttı birebir vakitte memnun etti. (Doğru kullanım)