Donut (tekrar Hazırını Yemek İstemeyeceksiniz)

Felaket

New member
Donut (tekrar Hazırını Yemek İstemeyeceksiniz) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı (85-90 g) toz şeker,
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı,
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
Üzeri için:

  • Benmari yordamı eritilmiş bitter/sütlü/beyaz pul çikolata yahut pakmaya pasta süsleri
Donut (tekrar Hazırını Yemek İstemeyeceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağı hariç hamur materyalleri geniş bir kaba alınıp, yoğrulur. Akabinde oda sıcaklığındaki tereyağı eklenerek bir süre daha karıştırılır.
  2. Hamur un serpilmiş tezgaha alındıktan daha sonra 5-6 dakika boyunca yoğrulmaya devam edilir. yinedan yoğurma kasesine alınır ve üzeri bir streç sinema ile kapatılarak 45 dakika dinlenmeye alınır.
  3. Dinlenen hamur birkaç dakika yine yoğrulur ve tezgaha alınır. Merdane sayesinde yarım parmak kalınlığında açılır. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıplarla form verilir ortası bir kapak ile delinir.
  4. Biçim verilen hamurun üzeri kapatılır ve 15 dakika bekletilir. Kızartma tavasında sıvı yağ kızdırılır.
  5. Hamurların iki tarafı da eşit ölçüde kısık ateşte kızartılır.
  6. Üst kreması tanım için bir sos tavasına krema alınır. Çikolatalı berliner için çikolatayı benmari yolu eriterek kızarttığınız donutları sosa batırılır ve üzeri süslenir. ????????‍
    ♀
    afiyet olsun ????????‍
    ♀
    .
Donut (tekrar Hazırını Yemek İstemeyeceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst