Donut Tanımı

Felaket

New member
Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket toz maya
  • 1 dolu yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 500 gr un
Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Sütlü çikolata
  • Pasta şekerleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un haricinde tüm gereçler bir kapta karıştırılır.
  2. 10 dk kadar beklenir. Un eklenir ve yoğrulur.
  3. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  4. Yaklaşık 2 saat mayanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamurun havası kaçsın diye hafifçeten yoğrulur.
  6. Merdane ile fırın kağıdı üstünde 1 parmak kalınlığında açılır.
  7. Bardakla bastırarak yuvarlak hal verilir.
  8. Orta kısmı için yuvarlak daha küçük bir aparat kullanılır.
  9. 15-20 dk tezgah mayası yapılır.
  10. Orta ateşte ısınmış yağda iki taraflı kızartılır. (yağ epeyce kızgın olmamalı ve ocağın altı orta ayarda olmalı).
  11. Çıkan hamurlar yağını çekmesi için mutfak kağıdı üzerine koyulur.
  12. Soğuyunca tek tarafı benmari metodu eritilmiş çikolataya bandırılır ve istenilen biçimde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.( ben hamurun yarısını donut yarısını berliner yaptım hamur ikisi ortasında olur).
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst