Donut Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket toz maya
- 1 dolu yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 500 gr un
- Beyaz çikolata
- Sütlü çikolata
- Pasta şekerleri
Not EkleTarifi Yazdır
- Un haricinde tüm gereçler bir kapta karıştırılır.
- 10 dk kadar beklenir. Un eklenir ve yoğrulur.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Yaklaşık 2 saat mayanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurun havası kaçsın diye hafifçeten yoğrulur.
- Merdane ile fırın kağıdı üstünde 1 parmak kalınlığında açılır.
- Bardakla bastırarak yuvarlak hal verilir.
- Orta kısmı için yuvarlak daha küçük bir aparat kullanılır.
- 15-20 dk tezgah mayası yapılır.
- Orta ateşte ısınmış yağda iki taraflı kızartılır. (yağ epeyce kızgın olmamalı ve ocağın altı orta ayarda olmalı).
- Çıkan hamurlar yağını çekmesi için mutfak kağıdı üzerine koyulur.
- Soğuyunca tek tarafı benmari metodu eritilmiş çikolataya bandırılır ve istenilen biçimde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.( ben hamurun yarısını donut yarısını berliner yaptım hamur ikisi ortasında olur).