Donut (Kızartmalı)

Felaket

New member
Donut (Kızartmalı) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 -3 su bardağı un (Yetmezse ekleyin)
Üzeri için;

  • 1 paket hazır toz çikolata sosu
  • 1.5 su bardağı süt
  • Pasta süsleri
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Donut (Kızartmalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel ılık sütü mayayı şekeri ekleyin ve karıştırın ondan sonrasında mayalandırmaya bırakın 5 dk mayalansın. Mayalandıktan daha sonra içine su, sıvı yağ, tuz, yumurta ekleyin ve bir çatal sayesinde karıştırın.
  2. çabucak sonrasında un ekleyerek bir elde edin ele yapışmayacak. sonrasındasında unlanmış tezgaha alın merdane sayesinde hamuru açın ve donut kalıbıyla haller verin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  3. Bu süreç bittikten daha sonra ocakta olan kızgın yağın tencere içerisine donutları içine yavaşça atın alt üst kızarana kadar pişirin ve kağıt havlu serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Bu süreç bittikten daha sonra pişmiş olan donutları 1. 5 su bardağı ile hazırladığımız çikolata sosunun içine batırıp, fırın tepsisine yahut servis tabağına dizelim bu süreci tıpkı biçimde bitene kadar devam edin ve üzerine pasta süsleri ile süsleyerek servis edin.
Donut (Kızartmalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst