Dondurmalı İrmik Helvası

Felaket

New member
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (150 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 top Maraş dondurma
  • Toz Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce tereyağla ve sıvı yağla irmiğimizi ve şekerimizi kavuruyoruz.
  2. daha sonra sütünü ekleyip piştikten daha sonra altını kapatıp 1-2 cinste o denli karıştırıyoruz.
  3. İrmiğimiz hazır olduktan daha sonra bi 15-20 dakika kadar bekletiyoruz ki fazlaca sıcak olmasın yoksa dondurmamız erir.
  4. İrmiğimiz ılındıktan daha sonra kalıbımızın altına ve kenarlarına irmik koyuyoruz.
  5. Ortasında dondurmayı koyuyoruz ve üstünede irmik koyup kapatıyoruz.
  6. daha sonra zıt çeviriyoruz üzerinede antep fıstığı serpiştiriyoruz (isteğe nazaran antep fıstığını kavururkende katabilirsiniz daha bol antep fıstıklı olur lakin o denli biraz daha ağır olduğu için ben yalnızca üstüne serpiştirdim).Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst