Dolanger (Burma Tatlısı)

Felaket

New member
Dolanger (Burma Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 yaprak baklava yufkası
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık
  • 250 gram eritilmiş tereyağı
  • Oklava
Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limonun suyu
Dolanger (Burma Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel tencereye su ve şekeri alıyoruz. Güzelce eritene kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca üzerine çeyrek limonu sıkıp 15 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  3. hemen sonrasında ocakta alıp kenarda bekletiyoruz.
  4. Şerbet ılımaya bırakılırken tatlı üretimine geçiyoruz. Yufkamızı tezgaha birtanesini bırakıyoruz.
  5. Üzerine fırça yardımı ile yağ sürüyoruz.
  6. Önce iki parmak formunda baş tarafını katlıyoruz.
  7. Üzerine tercihe bağlı ya fıstık ya ceviz serpip epey sıkı olmayacak biçimde oklavaya sarıp iki taraftan büzüp daha sonra oklavadan çıkarıp yağlanmış ortaboy yuvarlak borcama sıra ile diziyoruz.
  8. böyle tamamladıktan daha sonra geriye kalan tereyağını fırça yardımı ile tatlının üzerine düzgünce yediriyoruz.
  9. 185 derecede ki fırınımızda 35 dk pişirdikten daha sonra çıkarıp 5 dk bekletip üzerine şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekmesini bekliyoruz afiyet e ????.
Dolanger (Burma Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst