Diş Buğdayı

Felaket

New member
Diş Buğdayı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Su
  • Süslemek için;
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi yahut isteğe bakılırsa öbür malzemeler
Diş Buğdayı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Aşurelik buğday (Yarma da denir) gece önce az suyla ıslanır. Sonraki gün üzerini geçecek kadar su eklenip, bir tencereye alınır.
  2. Orta ateşte buğdaylar yeterlice yumuşayıp açılana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Altını kapatmaya yakın toz şeker ilave edilir.
  3. Şeker ölçüsü isteğe bakılırsa arttırılabilir, ben az şekerli olmasını tercih ettim.
  4. Üzeri isteğe bakılırsa meyvelerle süslenir. Yeni dişleriniz iyi olsun. ????????.
Diş Buğdayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst