Diş Buğdayı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı toz şeker
- Su
- Süslemek için;
- Muz
- Çilek
- Kivi yahut isteğe bakılırsa öbür malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Aşurelik buğday (Yarma da denir) gece önce az suyla ıslanır. Sonraki gün üzerini geçecek kadar su eklenip, bir tencereye alınır.
- Orta ateşte buğdaylar yeterlice yumuşayıp açılana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Altını kapatmaya yakın toz şeker ilave edilir.
- Şeker ölçüsü isteğe bakılırsa arttırılabilir, ben az şekerli olmasını tercih ettim.
- Üzeri isteğe bakılırsa meyvelerle süslenir. Yeni dişleriniz iyi olsun. ????????.