Damla Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- Yarım paket teremyağ
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- Tuzsuz badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti yapalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
- 15 dk kaynadıktan daha sonra birkaç damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
- Yağları ekleyip düzgünce çırpın.
- İrmik ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Unu denetimli olarak ekleyip yoğurun.
- Damla formu verin ve ortasına badem yerleştirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökün.
- En az 3 saat üstü kapalı şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.