Damla Şekerpare

Felaket

New member
Damla Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket teremyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Üzerine;

  • Tuzsuz badem
Damla Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbeti yapalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
  2. 15 dk kaynadıktan daha sonra birkaç damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
  4. Yağları ekleyip düzgünce çırpın.
  5. İrmik ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. Unu denetimli olarak ekleyip yoğurun.
  7. Damla formu verin ve ortasına badem yerleştirin.
  8. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
  9. Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökün.
  10. En az 3 saat üstü kapalı şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Damla Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst