Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
Üzeri için;

  • 1 paket damla sakızlı muhallebi
Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbetini kaynatıp soğumaya alın. daha sonra kek yapar üzere revani hamurunu yapıp, yağlı fırın kabına dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika daha sonra dilimleyin ve üzerine soğuyan şerbetini dökün.
  3. Tatlı bir kenarda dinlenirken bir tencerede damla sakızlı muhallebiyi pişirin ve en son şerbetini çeken revaninin üzerine ekleyin. Soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun ????.
Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst