Damla Sakızlı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 1 paket damla sakızlı muhallebi
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini kaynatıp soğumaya alın. daha sonra kek yapar üzere revani hamurunu yapıp, yağlı fırın kabına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika daha sonra dilimleyin ve üzerine soğuyan şerbetini dökün.
- Tatlı bir kenarda dinlenirken bir tencerede damla sakızlı muhallebiyi pişirin ve en son şerbetini çeken revaninin üzerine ekleyin. Soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun ????.