Damla Sakızlı Cevizli Kek

Felaket

New member
Damla Sakızlı Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
  • 2 paket damla sakızlı puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Damla Sakızlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ile şeker (pudingde de şeker olduğu için ölçü böyle) mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  3. Toz biçimde pudingler, çekilmiş ceviz eklenir.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya ek edilerek karıştırılır.
  5. Tereyağ ile yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına karışım boşaltılır.
  6. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak 40-45 dakika pişirilir.
  7. Kürdan testi yapılır. (Kürdan pak çıkıyorsa olmuş demektir).
  8. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri serpilerek ve dilimlenerek servis edilir.
Damla Sakızlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst