Damla Çikolatalı Sütsüz İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı soğuk su
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
- Hindistan cevizi
- Damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve irmiği açık bir kahverengini alıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
- Öte yandan su ve şekeri bir kapta karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine su ve şeker karışımını dökün daha sonrasında vanilyayıda ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Suyunu çekmeye yakın damla çikolataları da atın ve altını kısın. daha sonrasında birkaç defa daha karıştırın ve ocaktan alın.
- Üzerini kağıt havlu ile kapatıp, dinlenmeye bırakın. 15-20 dk kadar dinlenme müddeti kâfi olacaktır. Sabırsız olanlar bu evrede denetim edebilirler ortada .
- Kıvam alan helvamızın üzerine hindistan cevizi serpip, damla çikolata koyup servis edelim. Afiyet olsun.