Damla Çikolatalı Sütsüz İrmik Helvası

Felaket

New member
Damla Çikolatalı Sütsüz İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata
Damla Çikolatalı Sütsüz İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı ve irmiği açık bir kahverengini alıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Öte yandan su ve şekeri bir kapta karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine su ve şeker karışımını dökün daha sonrasında vanilyayıda ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Suyunu çekmeye yakın damla çikolataları da atın ve altını kısın. daha sonrasında birkaç defa daha karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp, dinlenmeye bırakın. 15-20 dk kadar dinlenme müddeti kâfi olacaktır. Sabırsız olanlar bu evrede denetim edebilirler ortada :).
  5. Kıvam alan helvamızın üzerine hindistan cevizi serpip, damla çikolata koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Sütsüz İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst