Damla Çikolatalı Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (Süzme kullandım)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 su bardağı un
- 3-4 damla limon suyu
- İsteğe bağlı olarak damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki yumurtalarımızı şeker ile güzelce beyaz renk alana denk çırpıyoruz. Akabinde yoğurt, sıvı yağ, limon suyunu ekleyip alttan üste 2 kere karıştırıyoruz.
- daha sonra unumuzu kabartma tozumuzu vanilyamızı eleyerek yavaş yavaş karıştırıyoruz. Koyu bir kıvam elde etmemiz gerek bu sizi korkutmasın, çileklerimiz tabana batmayacak. Çilekleri az unlayabilirsiniz.
- Harcımızın yarısını kek kalıbımıza yahut borcama döküyoruz, dilimlediğimiz çileklerden ve damla çikolata ekleyip kalan harcı üzerine ekleyip, tekrar birebir süreci uyguluyoruz.
- Yoğurt süzme kullandım biraz sulandırıp, olağan yoğurt ya da mesken yoğurdu kullanacak iseniz sulu yerinden koymayınız.
- Benim fırınım süratli pişiriyor 30 dk da pişti. Mühlet değişebilir denetimli pişirin lütfen ????
- Koyu kıvamlı olduğu için tereddüt etmeyin 180 derece de içini çeke çeke epey hoş pişiyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.