Damat Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için
- 2,5 çay bardağı yağ (yarısı tereyağ yarısı sıvı yağ)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-10 damla limon suyu
- Fındık
- Antep fıstığı tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırıyoruz ve ocakta kaynatıyoruz.
- Kaynarken 5-10 damla limon suyu ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru için yağ ve yoğurdu karıştırıyoruz.
- Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Ben bu tarifde 4,5 su bardağı un kullandım.
- Hamurdan küçük kesimler alıp yuvarlıyoruz. Ortasına fındık koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızı birinci sıcağı çıktıktan daha sonra soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
- Şerbeti çeken tatlımız servise hazır. Ben tatlıyı öncesinden yapıp buzluğa kaldırıyorum. Canımız istediğinde şerbetini hazırlayıp soğuk tatlıya sıcak şerbeti döküyorum ve çabucak hazır oluyor. Bu tatlı bu yılın favorisi olacak.