Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
- 2 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 160 gram çikolata ( 1 paket bitter 1 paket sütlü)
- 200 gram krema
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan çekiyoruz.Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza,borcam vs bisküvileri yayıyoruz üzerine bardakla bastırıp sabitliyoruz.Dolapta 15 dk bekletiyoruz.
- Bu sırada muhallebiyi yapalım.Sütü, şekeri ,irmiği tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kıvam alınca altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.
- Karıştırarak birinci sıcağının geçmesini bekliyoruz 5 dk.
- Kalıbımıza döküyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz.
- Muhallebi donana kadar bekletiyoruz.
- Kremayı ısıtıyoruz, çikolataları içine kırıp karıştırarak eritiyoruz.
- Tamamen eriyince ve homojen olunca muhallebimizin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. (ne kadar dinlenirse o kadar lezzetleniyor).
Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Damak Çatlatan Pişmeyen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı