Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- 2 yemek kaşık kakao
- Kabartma tozu
- 1 su bardak un
- Damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
- ondan sonrasında sırayla sıvı yağ yoğurt ve kakao eklenerek tekrar çırpılır ama bu etapta fazla çırpmamak değerli kekin kabarması için.
- daha sonrasında un ve kabartma tozu eklenir kekin kıvamına bakılırsa biraz daha un eklemesi yapılabilir.
- En son damla çikolata eklenerek kaşık sayesinde karıştırılır ve kaplara iki kaşık olacak biçimde paylaştırılır.
- 170 derece fırında 15 yada 20dk kadar pişirilir. Fırına bakılırsa değişiklik olabilir denetimli pişirmekte yarar var. Toplamda 11 yada 12 tane yumuşacık cupcake elde edeceksiniz. Afiyet olsun