Cream Puf (Çıtır Profiterol)

Felaket

New member
Cream Puf (Çıtır Profiterol) Tanımı İçin Malzemeler

Cream puf topları için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 yumurta
Üzerindeki çıtır hamur için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 90 gr oda sıcaklığında tereyağı (2 dolu yemek kaşığı kadar)
  • 1 su bardağı un
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilin
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
Cream Puf (Çıtır Profiterol) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle üstündeki çıtır hamuru yapmak için; tereyağı ve esmer şekeri mikserle çırpalım.
  2. hemen sonrasında onu da ek edip, yoğuralım elde ettiğimiz hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabına kaldıralım.
  3. Profiterol topları için;.
  4. Tencereye tereyağı, un ve şekeri alalım ocakta tereyağı eriyene kadar pişirelim. Un ve vanilini de ek edip, hamur kıvamı alana kadar pişirip ocaktan alalım.
  5. Arada hamuru karıştırarak ılıtalım. Ilıyan hamura tek tek yumurtaları ek edelim.
  6. Önce birinci yumurtayı ekleyip mikserle çırpıp hamura yedirelim ondan sonrasında ikinci yumurtayı ek edip yine çırpıp, hamura yedirelim ve en son 3 yumurtayı da ek edip hamura yedirdikten daha sonra sıkma torbasını alalım.
  7. Fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkalım.
  8. Buzdolabında beklettiğimiz hamurumuzu alıp, 2 yağlı kağıt içinde incecik açalım tepsiye sıktığımız topların büyüklüğünden biraz daha büyük olacak biçimde yuvarlaklar keselim.
  9. Kestiğimiz yuvarlak hamurları tepsideki profiterol topların üzerine koyalım.
  10. 150 derece evvelde ısıtılmış fırında topların rengi fotoğraftaki üzere olup üstündeki hamur çatlayana dek pişirelim. Piştikten daha sonra çabucak fırından çıkarmayın fırının kapağını açıp 10 dakika fırında birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
  11. Kreması için;.
  12. Tüm malzemeyi tencereye alıp, ocakta yoğunlaşana kadar pişirelim ortada karıştırarak soğutalım.
  13. Birleştirme için; pişen ve soğuyan çıtır profiterol toplarımızın zirve kısmını kapak üzere keselim.
  14. Topların içine sıkma torbasına aldığımız kremamızı dolduralım üzerine kestiğimiz kapakları kapatalım ve en son pudra şekeri serpip servis edelim afiyet olsun.
Cream Puf (Çıtır Profiterol) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst