Çok Kolay Muzlu Pasta Tanımı (Borcamda) İçin Malzemeler
Pandispanya için:
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta (oda ısısında )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 orta uzunluk muz
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket krem şanti
- Yarım paket mika çikolata benmari usulü
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba yumurtalar kırılır, şeker ilave edilir çırpacakla rengi beyaz olana kadar çırpılır.
- Üzerine un, kabartma tozuyla birlikte elenir, vanilinde ek edilir çırpılır.
- Borcamın tabanına yağlı kâğıt serilir çırpılan pandispanya hamuru dökülür eşit biçimde düzeltilir yere yavaşça vurulur önce ısıtılmış 180 derece firında denetimli pişirilir.
- Uygun bir tencereye süt,nişasta,un yumurta sarısı katılır çırpılır ocağa alınır.
- Kontrollü topaklanmasın kıvama gelene kadar karıştırarak pişirilir.
- Soğuyunca da bir paket krem şanti ek edilir çırpılır.
- Pandispanya 2 ye kesilir yarım su bardağı soğuk sütle ıslatılır krema sürülüp muz kesimleriyle kapatılır.
- 2. Parcayada kalan yarım su bardağı sütle ıslatılıp kremayla pandispanya kapatılıp dileğe göre süslenir.Afiyet olsun ????????.