Çocukluğumuzun Anne Keki (Kek Tenceresinde)

Felaket

New member
Çocukluğumuzun Anne Keki (Kek Tenceresinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 avuç yer fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un
Üzerine;

  • Pasta süsü
Çocukluğumuzun Anne Keki (Kek Tenceresinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tencerenin alt tablasına elenmiş odun külünü döküp, yayalım, bastıralım. Her yerine düzgünce düzleyelim ocağı yakalım üzerine yerleştirelim.
  2. Biz keki hazırlayana kadar ısınsın kek harcı için evvela yumurtayı ve şekeri bir kaba alıp mikserle karıştıralım epeyce oldukça çırpmaya gerek yok eski metot yapıyoruz.
  3. Üzerine yoğurdu sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştıralım unu bardak bardak elerken kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim (Eleyerek ekleyip karıştıralım)
  4. Kek tenceresini yumuşak margarinle yağlayıp, un serpelim fazla unu tencerenin aksisini çevirip, altına vurarak alalım.
  5. Kek harcını tencereye dökelim bir su bardağına yakın bir kısmını ayıralım içine kakaoyu ekleyelim güzelce karıştırıp, kek tenceresinin ortasındaki harcın üzerine gezdirelim.
  6. Çatalla yahut kürdanla karıştırarak biçim verelim en üste pasta süsü serpelim tencerenin kapağını kapatıp, küllü tabakanın üzerine oturtalım, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
  7. Kontrollü bir biçimde tabi bir saatin sonunda tencerenin kapağını yavaşça çevirip, deliklerinin açık kalmasını sağlayalım.
  8. Üzeri istediğimiz kıvamda kızardığında ocağı kapatalım 15-20 dakika dinlenip, soğumasını bekleyelim, daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Çocukluğumuzun Anne Keki (Kek Tenceresinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst