Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese selamlar. Bugün epeyce hoş ve lezzetli bir pasta tarifimle sizinleyim.
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 su bardağı damla çikolata
- Çilek
- Toz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı beyaz pul çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese selamlar. Bugün epeyce hoş ve lezzetli bir pasta tarifimle sizinleyim.
- Önce iç harcı hazırlayalım. Bir kase içine 2 paket kremşanti, 1,5 su bardağı süt yeterlice karıştıralım ve yoğunlaşınca 2 su bardağı hindistan cevizi ekleyip karıştıralım buzdolabına kaldıralım.
- daha sonra kekimizi hazırlamaya geçelim. 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker güzelce çırpalım köpürene kadar.
- daha sonra 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim karıştıralım.
- 1,5 su bardağı un,2 yemek kaşığı kakao, 1 adet kabartma tozu ekleyip kek hamurumuz 170° öncesinden ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
- Kekimiz yeterlice soğuduğunda yarım çay bardağı süt ile ıslatıp hindistan cevizli hazırladığımız harcı üzerine dökelim.
- En son üzeri için sıvı kremamızın içine 1,5 su bardağı damla çikolatayı eritip pastamızın üstüne dökelim ve buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Dolaptan çıkarınca üzerine erittiğimiz beyaz pul çikolata, çilek, toz antep fıstık süsleme yapıp servis edebiliriz. Afiyetler olsun.