Cocostar Pasta (Kek Tarifli) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için ;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti ( paket ikili ise bir adet konulacak)
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket çikolata ( 80 gram çikolata ile hazırladım ben)
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için.Yumurta mikser ile uygunca çırpılır.
- Üzerine şeker ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Köpüklü bir yapıda olacak karışım.
- Üzerine öteki gereçler eklenip karıştırılır.
- Karışım daha evvel altına yağlı kağıt konulan kelepçeli kaba dökülür ve her yere eşit dağıtılır. ( büyük uzunluk kelepçeli kapta yaptım. ) yaklaşık 25- 30 dakika pişirilir.
- Soğutulmaya bırakılır. ( birinci 20 dakikada muhakkak fırını açmayınız. ).
- Kek ıslatılması.Kek yeterlice soğuduktan daha sonra bir kaşık yardımı ile süt keke yedirilir.
- Ara kısım.Keki fırınladıktan daha sonrasında soğuk soğuk süt ile krem şanti yoğunlaşıncaya kadar karıştırılır
- Üzerine hindistan cevizi ek edilip karıştırılır. Buzdolabında bekletilir.
- Üst kısım.Küçük bir sosluğa krema ek edilip tam ısıtılır.
- Üzerine çikolata eklenip eritilir.Tam soğuması için bekletilir.
- Soğuyan ve süt ile ıslatılmış kekin üzerine hindistan cevizli karışım orantılı bir biçimde dağıtılır.
- Üzerine soğumuş çikolatalı karışım temalıp dolapta en az 2-3 saat bekletilir.Kelepçeli kap açılır.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.