Cocostar Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı beyaz pul çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hindistan cevizi toplarımızı hazırlayalım. Bir kase içine 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 adet yumurta beyazı, 1 çay bardağı pudra şekeri alıp, kıvam alana kadar kaşıkla karıştıralım.
- daha sonra elimizle cevizden biraz büyük toplar yapalım ve buzdolabında yarım saat bekletelim.
- daha sonrasında kekimize geçebiliriz. Evvel yumurta ve şekeri uygunca çırpalım köpürene.
- Kadar daha sonra 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip bir tıp karıştırıp 1,5 su bardağı unumuzu, 2 yemek kaşığı kakao, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ekleyip. Kek hamurunuzu hazır edelim.
- daha sonra yağladığımız kek kalıbımıza yarı kek harcımızı dökelim. Orta kısmına dolapta belirttiğimiz hindistan cevizi toplarımızı dizelim.
- Üzerine de geri kalan kek hamurumuzu döküp 170 derece öncesinden ısıtılmış fırınımızda pişirelim. Yeterlice soğuduktan daha sonra üzerine eritmiş olduğumuz beyaz çikolata ile süsleyelim. Afiyeler olsun????.