Çilekli Yulaflı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 g. yulaf ezmesi
- 125 g. kahverengi toz şeker
- 250 g. taze yoğurt
- 80 g. sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 250 g. un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 250 g. yıkanıp ayıklanmış ve doğranmış çilek
- 1 yemek kaşığı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve 12li bir muffin kalıbına muffin kaplarını yerleştirin.
- Yulafın nemlenmesi için yoğurt, yulaf ezmesi, sıvı yağ, yumurta ve şekeri bir kasede karıştırıp yaklaşık beş dakika bekletin.
- Daha büyük öteki bir kasede un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın.
- Çilekleri nazikçe bir yemek kaşığı una bulayın.
- Sıvı karışımı ünlü karışıma ekleyip kuru un kaybolmaya kadar kaşıkla çırpmadan karıştırın. Artık çilekleri ekleyi ve bir daha bir-iki atakla nazikçe karıştırın.
- Muffin kalıbına kaşık sayesinde karışımı paylaştırın.
- Önceden ısıttığınız fırınınıza sürün ve 20 dakika pişirin.
- Pişme müddeti bitince çöp şiş testini yapın ve pişen muffinleri fırından çıkarıp dinlendirin.Afiyet olsun!.