Çilekli Yaz Pastası Çok yavaşça Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
35x24cm kalıp için;
Not EkleTarifi Yazdır
35x24cm kalıp için;
- 400 gram kedi lisanı bisküvi
- Daldırmak için süt
- 600ml krema
- 2 paket vanilyalı cren ole
- 400 gram çilek
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 x vanilya şekeri
- 70 ml su
- 1 paket vanilyalı puding 50 ml su ile karıştırılmış
- Rendelenmiş beyaz çikolata ve çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için; tüm materyalleri çırpın. Bisküvileri kısa süte batırıp, formun içerisine dizin.
- Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve eşit biçimde yayın. 2. Kat bisküviyi üzerine yayın ve kalan kremayla keki sıvayın.
- Çilekleri şeker ve su ile karıştırın. Kısa kaynatın ve püre haline getirin. Vanilyalı pudingi suyla karıştırıp tencereye ekleyin.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar hepsini pişirin. Çilek sosunu kremanın üzerine yavaş yavaş dökün ve eşit biçimde yayın.
- Gece boyunca dolapta bekletin. Rendelenmiş beyaz çikolata ve çilek ile süsleyin. Tadı fazlaca yavaşça, tam bir yaz tatlısı. Afiyet olsun.