Çilekli Tart

Felaket

New member
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Alabildiği kadar un
Kreması için;

  • 2,5 bardak süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı toz kremşanti
  • Çilek
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumuşak teremyağ, pudra şekeri, yumurta karıştırılır fazlaca yoğurmadan parmak uçlarıyla karıştırılır hamur toplanır.
  2. hemen sonrasında buzdolabına dinlendirilir unu epeyce fazla koyarsanız tartınız sert olur.
  3. Tart kalıplarına koyun. 180 derecede pişirin üzerini çatalla delin kabarmasınn????????
  4. Krema için; tüm gereçler karıştırılır, kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirin. ondan sonrasında üzerine kapatıp, güzelce soğutun.
  5. Soğuduktan daha sonra mikserle çırpın, kremşanti tozunu ekleyin, yeterlice çırpın kremanız sulanmasın.
  6. hemen sonrasında tart hamuruna ekleyin, sıkma torbasına koyup, meyveye süsleyin.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst