Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- 1 kase çilek (Blender dan geçin)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Diğer materyalleri ekleyip, kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım.
- daha sonra kek kalıbın içine biraz un serpelim ve karışımı boşaltalım.
- 180 derecede 15 dakika pişirelim.
- Soğuyunca kremasını akabinde üzerine çilek sosunu dökün. Üzerine istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.