Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 300-500 gram ortası çilek ( azlığına yahut fazlacaluğuna sizin karar vermeniz daha uygun olacaktır)
- 5 bardak süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım bardak un
- 1 bardağa yakın şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz.
- Ardından sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak geriye kalan kuru gereçleri eleyerek ekliyoruz ve bir süre daha karıştırmaya devam ediyoruz
- Ardından yağladığımız tart kalıbına karışımımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz.
- Orta uzunluk tenceremizde vanilya ve krem şanti hariç tüm gereçlerimizi karıştırıyoruz karışımımız kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip bir süre daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Son olarak toz kremşantiyi ekleyip bir sefer daha karıştırıyoruz.
- Sıcaklığı geçmeye başlayıp ılıdıktan daha sonra kekimizin üzerine döküp çileklerimizle süslüyoruuuz.
Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı